(2 brød)
7 dl vatn
50 g gjær (fersk eller 1 pose tørrgjær)
300 g havrekli
150 g byggmjøl (fint)
125 g sammalt kveitemjøl
350 g fint kveitemjøl
100 g kveitegluten
2 ts salt
3 ss olivenolje
3 ts johannesbrødkjernemjøl
Framgangsmåte
- Bland alt det tørre (gjæren òg, om du brukar tørrgjær)
 - Varm vatnet til ca 37°C
 - Elt alt saman i eltemaskin i ca. 8 min
 - Forhev i 45 minutt
 - Elt ut i former
 - Etterhev i 45 minutt
 - Omn på 200°C 
 - Steik brøda i 45 minutt
 - Avkjøl på rist under ein godt og tettvevn handduk
 
1 kommentar:
Dette oppskrifta til brøddeigen du ofte gløyme å baka ut, eller gløyme å steika? :P
Eg må prøva den ein dag, må berre skaffa meg eltemaskin fyrst. Eg orkar ikkje elte for mykje...
Legg inn en kommentar