torsdag 21. februar 2008

Ingredienser:
(2 brød)
7 dl vatn
50 g gjær (fersk eller 1 pose tørrgjær)
300 g havrekli
150 g byggmjøl (fint)
125 g sammalt kveitemjøl
350 g fint kveitemjøl
100 g kveitegluten
2 ts salt
3 ss olivenolje
3 ts johannesbrødkjernemjøl

Framgangsmåte
  • Bland alt det tørre (gjæren òg, om du brukar tørrgjær)
  • Varm vatnet til ca 37°C
  • Elt alt saman i eltemaskin i ca. 8 min
  • Forhev i 45 minutt
  • Elt ut i former
  • Etterhev i 45 minutt
  • Omn på 200°C
  • Steik brøda i 45 minutt
  • Avkjøl på rist under ein godt og tettvevn handduk


1 kommentar:

Lene sa...

Dette oppskrifta til brøddeigen du ofte gløyme å baka ut, eller gløyme å steika? :P

Eg må prøva den ein dag, må berre skaffa meg eltemaskin fyrst. Eg orkar ikkje elte for mykje...