(2 brød)
7 dl vatn
50 g gjær (fersk eller 1 pose tørrgjær)
300 g havrekli
150 g byggmjøl (fint)
125 g sammalt kveitemjøl
350 g fint kveitemjøl
100 g kveitegluten
2 ts salt
3 ss olivenolje
3 ts johannesbrødkjernemjøl
Framgangsmåte
- Bland alt det tørre (gjæren òg, om du brukar tørrgjær)
- Varm vatnet til ca 37°C
- Elt alt saman i eltemaskin i ca. 8 min
- Forhev i 45 minutt
- Elt ut i former
- Etterhev i 45 minutt
- Omn på 200°C
- Steik brøda i 45 minutt
- Avkjøl på rist under ein godt og tettvevn handduk
1 kommentar:
Dette oppskrifta til brøddeigen du ofte gløyme å baka ut, eller gløyme å steika? :P
Eg må prøva den ein dag, må berre skaffa meg eltemaskin fyrst. Eg orkar ikkje elte for mykje...
Legg inn en kommentar